Zece reguli de aur, pentru buna functionare a relatiilor la distanta

Zece reguli de aur, pentru buna functionare a relatiilor la distanta
Citeste mai mult despre: relatie la distanta, ce sa faci, reguli, relatii, sfaturi
Data publicarii: 16 Ianuarie 2017

Aproape fiecare dintre noi a avut, la un moment dat, o relatia la distanta. Cele mai multe astfel de relatii nu dureaza, chiar daca la inceput par foarte promitatoare. De ce se intampla asa? Care este motivul pentru care unele relatii nu dureaza mai mult de cateva saptamani sau luni, iar altele se transforma in angajamente pentru o viata intreaga?

Relatiile la distanta au si dezavantaje, dar si avantaje. Pentru unele persoane, distanta inseamna posibilitatea de a evolua in propriul ritm si de a discerne sentimentul de iubire de obisnuinta sau de altceva, inseamna mult romantism, aventura si pasiune.

Cat despre dezavantaje, este evident: e frustrant sa nu existe atata intimitate pe cat iti doresti, sa nu il poti imbratisa cand ai nevoie, ca nu te poti plimba cu el de mana, in parc seara.

Pe de alta parte, aceste dezavantaje se compenseaza intr-un fel: e mai putin cantitativ, dar mai mult caliltativ. intalnirile voastre vor fi cu mult mai intense, decat daca v-ati vedea in fiecare zi.

Relatiile la distanta pot functiona, insa trebuie sa respectati amandoi niste reguli.

Prima conditie sine qua non e sa fiti cu adevarat interesati unul de celalalt: trebuie sa existe o comuniune emotionala profunda intre voi. Atractia fizica nu este de ajuns, din pacate; acesta este si motivul pentru care aventurile de-o vara, la mare, esueaza.

1. Planuri de viitor
Trebuie sa stiti incotro va indreptati, sa fie o lumina la capatul tunelului. Sunt trei optiuni, de fapt: ori te muti tu la el, ori el la tine, ori amandoi altundeva. Vorbiti despre asta, dupa ce va dati seama ca vreti sa fiti impreuna, la bine si la rau.

2. intalniri regulate
O data pe luna, cel putin. Planificati-va intalnirile din timp si fixati-va si niste activitati placute: mergeti intr-un loc frumos, vizitati impreuna muzee, orase. Faceti din intalnirile voastre o sarbatoare foarte speciala.

3. Folositi tehnologia pentru a comunica
E-mail, Skype, Yahoo Messenger, webcam, telefon - beneficiaza de toate avantajele faptului ca traiesti in mileniul trei.

4. Ia-ti o zi libera, cand esti suparata
Lipsa interactiunii fizice poate deveni foarte frustranta cateodata. Decat sa ii insiri toate nemultumirile tale, care probabil sunt si ale lui, mai bine lasa acea zi sa treaca fara sa-l cauti, pana ti se va face dor de el si iti va trece orice suparare. Altfe, risti sa il superi si pe el, iar conflictul vostru e greu de rezolvat prin email si telefon, fiindca pot aparea neintelegeri suplimentare si nedorite.

5. Scrieti-va e-mailuri
Scrie-i despre cum te simti, despre ce anume iti doresti si speri. Scrisul e mult mai intim si e o forma de comunicare adesea mai intensa decat cea verbala.

6. Trimite-i o scrisoare, din cand in cand
Nu subestima placerea de a gasi un plic in cutia postala! E un gest extrem de romantic, asa ca nu ezita sa-l faci!

7. Stop geloziei!
Cea mai importanta premisa intr-o relatie la distanta este increderea. Daca nu exista incredere, mai devreme sau mai tarziu, gelozia si incercarile de a controla fiecare miscare a partenerului, vor duce inevitabil la despartire.

8. Evita situatiile „periculoase”!
increderea e esentiala. Daca ai incredere in partenerul tau si in relatia voastra, atunci te poti bucura in voie de libertatea ta. Trebuie sa stii insa ca exista niste limite: nu te poti intalni singura cu baieti, fiindca nici tie nu ti-ar placea ca el sa iasa la un suc cu vreo tipa.

9. Nu iti pierde credinta
Multi iti vor spune ca relatiile la distanta nu merg, mai ales cei care au avut experiente neplacute. Nu-i asculta, fiindca nimeni nu stie mai bine decat tine si el, ce e intre voi.

10. Fii pozitiva mereu!
Pleaca mereu de la premisa ca partenerul tau te iubeste si iti este fidel. Daca esti mereu suspicioasa si neincrezatoare, ai tendinta sa interpretezi gresit fiecare cuvant si sa-i faci mici scandaluri, iar asta nu poate decat sa dauneze relatiei voastre.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies