Vedete de ieri si de azi intr-o expozitie foto inedita!

Vedete de ieri si de azi intr-o expozitie foto inedita!
Data publicarii: 18 Iunie 2009

Moda se schimba si se reinventeaza, dar starurile care o promoveaza raman mereu in top! Lansarea unui restaurant cu specific italienesc din Capitala a reprezentat un prilej excelent pentru propunerea unei calatorii in timp in lumea modei, din trecut pana in prezent, prin intermediul unor fotografii extraordinare realizate de artisti talentati. Cei ce vor vizita expozitia vor avea ocazia sa parcurga, pe rand, vizual si mental, atmosfera anilor ’80, ’90 si 2000.

S-a dorit o imbinare a artei culinare si a artei fotografice care sa ilustreze cu success toate aceste perioade si, cum meniurile italienesti erau in trend in toate cele trei decade, specificul localului promite vizitatorilor un adevarat rasfat al papilelor gustative, cu retete originale, in timp ce privirea poate rataci asupra imaginilor de pe pereti,  readucand memoriei amintiri din trecut sau dandu-i ocazia de a fauri unele noi, prin perceperea prezentului – vazut prin ochii unui artist actual!

Pentru expozitia de inaugurare a restaurantului Bari au fost alese lucrari ale fotografilor Dinu Lazar, Sebastian Enache si Vali Barbulescu. Periodic, localul va gazdui si alte expozitii, cu teme diferite, in care vizitatorii vor avea ocazia de a cunoaste atat lucrari ale unor artisti consacrati, cat si ale unor fotografi amatori.

La intrare, vizitatorul paseste direct in anii ’80 si are ocazia de a revedea in fotografiile expuse pe pereti chipuri familiare si dragi ale manechinelor din Epoca de Aur a modelingului romanesc, cum sunt Eugenia Enciu, Romanita Iovan (pe atunci Ciolcan) sau regretata Melek. Intr-una dintre imagini poate fi recunoscut chiar si Catalin Botezatu, aproape neschimbat ca fizic, insa abordand un stil elegant specific perioadei.

In anii ’90 suntem introdusi de lucrarile lui Sebastian Enache, care ne orbeste cu o explozie de culoare, lasandu-ne sa ghicim identitatile unor vedete consacrate de televiziune si de reviste glossy, in ipostaze putin diferite de cele cu care suntem familiarizati.

Staruri ale muzicii, dar si foto-modele si oameni de televiziune ne transmit diverse stari prin lucrarile semnate de Vali Barbulescu de indata ce trecem in anii 2000, in ultima incapere, unde il intalnim pe Laurentiu Duta in ipostaze calme, meditative, dar si pe Anca Parghel, a carei energie trece dincolo de imagine, dandu-ne un exemplu clar despre cum ar trebui sa traim fiecare clipa: din plin, total, cu sete de viata!

Evolutia fotografiei din anii ’80 pana in prezent este dezvaluita si prin modul in care au fost expuse lucrarile, fiind subliniata tehnica specifica fiecarei decade. Anii ’80 sunt ilustrati prin intermediul lucrarilor printate alb/negru ori sepia, semnate de Dinu Lazar, anii ’90 prin fotografii color, realizate de Sebastian Enache, in timp ce anii 2000 sunt evidentiati de evolutia tehnicii, astfel ca lucrarile lui Vali Barbulescu au fost expuse direct pe LCD-uri!

Spre mandria Eugeniei Enciu, printre organizatorii evenimentului s-a numarat si fiica ei, Diana Enciu, care a renuntat la jurnalism in favoarea modei, calcandu-i pe urme mamei sale.

In galeria foto de mai jos puteti admira o parte din fotografiile expuse, dar si cateva dintre vedetele care au luat parte la eveniment (Eugenia si Diana Enciu, Adina Buzatu, Vali Barbulescu si iubita sa, modelul Alexandra Badoi). 

 

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    165 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies