Top sase cele mai periculoase diete si efectele lor asupra organismului

Top sase cele mai periculoase diete si efectele lor asupra organismului
Citeste mai mult despre: dieta, dieta Atkins, metabolism, sanatate
Data publicarii: 05 Iunie 2009

Dorinta de a scapa de kilogramele in plus cat mai repede te poate conduce pe un drum periculos! Sa nu zici ca nu ti-am spus!

1. Dietele pe baza de proteine

Dietele Atkins si Hollywood sunt printre cele mai populare diete pe baza de proteine. Inventatorii acestui regim cred ca oamenii se ingrasa din cauza carbohidratilor. Asa ca solutia ar fi sa consumam cat mai putini carbohidrati – ar trebui sa renuntam la paste, sa mancam cat mai putine legume si fructe si cat mai multa carne.

Din cauza acestei diete, multe persoane se simte obosite, au ameteli, greturi, dispozitii proaste si o paloare nesanatoasa a tenului. De obicei, aceste diete duc la tulburari de metabolism, boli de ficat, rinichi si ale vaselor de sange. In plus, femeile care tin aceasta dieta raman mai greu insarcinate, pentru ca proteinele in exces afecteaza sistemul reproducator.

2. Mono-dietele

Acestea promit slabirea cu 3 pana la 10 kilograme intr-o singura saptamana. Cei care se incumeta sa se apuce de dieta mono trebuie sa isi aleaga un singur fel de mancare si sa-l consume intruna timp de o saptamana. La micul dejun, la pranz, la cina, pot manca oricat, dar numai din acel produs. Cele mai comune recomandari sunt rosiile, grepfrutul, pepenele.

Mono-dietele duc la un deficit serios de nutrienti in organism, la slabirea sistemului imunitar, oasele devin mai fragile, iar riscul de a face o anemie legata de disfunctiile glandelor e foarte mare.  Mesele zilnice devin un fel de pedeapsa, iar persoana respectiva se gandeste non-stop numai la ce corvoada e sa mananci intruna numai rosii. Dupa dieta, e foarte posibil ca persoana in cauza sa dezvolte o alergie la acel tip de mancare.

3. Dietele fara grasimi

Sunt considerate “diete extreme”. Trebuie sa renunti complet la avocado, nuci, unele tipuri de peste, unt si alte produse de acest gen din mesele zilnice. Scopul vizat e pierderea a 3 kilograme pe saptamana.

Odata ce portia zilnica de grasimi scade sub 19%, nivelul colesterolului bun, care protejeaza inima si vasele de sange de ateroscleroza, scade si el. Grasimile difera, insa. Deficitele de  acizi grasi omega-3 si omega-6 duc la boli urogenitale sau chiar la infertilitate. Daca mancarurile consumate nu contin deloc grasimi, atunci ficatul nu va mai putea sa digere grasimile acumulate deja. Dieteticienii au stabilit insa un nivel optim al grasimilor ce trebui consumate pe zi, si anume 35% din portia zilnica de calorii.

4. Dieta japoneza

Aceasta e creata special pentru 13 zile. Meniul e prestabilit pentru fiecare zi si nu are nicio legatura cu bucataria traditionala japoneza. Cartofi fierti, peste prajit, carne de pui, oua, morcovi – acestea sunt alimentele pe care se bazeaza dieta. Trebuie eliminate complet sarea, zaharul, painea si alcoolul.

Daca tii dieta japoneza mai mult de doua saptamani, risti sa iti dai peste cap sistemul digestiv si cel metabolic.

5. Dieta pe baza de dulciuri

A fost introdusa special pentru iubitorii de dulciuri, care nu pot trai fara desert. Acestia trebuie sa renunte la mancarea normala si sa consume numai si numai dulciuri.

De obicei, oamenii isi pierd complet apetitul in timpul acestei diete, beau foarte multa apa. Sunt unii care tin dieta pe baza de bomboane si altii vor sa slabeasca cu ajutorul ciocolatei sau mancand numai inghetata. Persoanele hipertensive nu au voie sa tina aceasta dieta.

Poate parea o idee extraordinara la inceput, dar cel mai adesea, oamenii se aleg cu ulcer, gastrita, metabolism disfunctional, ficat sau pancreas distrus sau urolitiaza.

6. Dieta express

Cu cat dieta e tinuta pe o perioada mai lunga de timp, cu atat scade probabilitatea sa te ingrasi la loc. Daca tii dieta o saptamana, riscul sa te ingrasi din nou e de doar 95%, daca o tii patru saptamani, atunci riscul scade la 8-10%.

Oamenii se indreapta catre aceasta solutie extrema inainte de petreceri, vacante la mare sau nunti, pentru ca spera sa slabeasca in maxim o saptamana tot ce au pus pe ei in ultimul an. Practic, consumul de calorii e redus in asa hal, incat oamenii aceia sunf flamanzi mai tot timpul. Un ou la mic dejun, 100g carne sau legume la pranz si un ceai la cina!

Infometarea prin dieta express duce la dureri de cap, ameteli, constipare. Si chiar daca incapi in rochia aia stramta pentru nunta, tot nu ai facut mare lucru, pentru ca o sa fii prea slabita sa te distrezi la petrecere!


Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies