Te-ai saturat de sprancenele pensate incorect? Iata de ce trebuie sa tii cont pentru un look de invidiat

Te-ai saturat de sprancenele pensate incorect? Iata de ce trebuie sa tii cont pentru un look de invidiat
Data publicarii: 31 Ianuarie 2017

Sprancenele iti pot schimba radical look-ul, asa ca nu este o surprinza ca vrem sa arate perfect. Asadar, pentru tine am ales cele mai bune sfaturi despre ce ar trebui sa faci si ce nu ar trebui sa faci, astfel incat sprancenele tale sa arate imecabil.

Trebuie sa: alegi o forma potrivita formei fetei tale si sa ramai la ea

Schimbarea frecventa a formei sprancenelor nu poate avea un rezultat placut pe termen lung. Forma sprancenelor se alege in functie de forma fetei si a ochilor. Ochii care sunt mai apropiati au nevoie de sprancene care sunt mai lungi, in timp ce ochi mici beneficiaza de pe urma sprancenelor putin mai groase. Ochii care sunt usor departati au nevoie de sprancene care pornesc de la o mica distanta de baza nasului. Daca nu te consideri suficient de experta incat sa te joci singura cu forma sprancenelor, apeleaza la o experta. 

Nu trebuie sa: iti subtiezi sprancenele la capete

Poate crezi ca sprancenele subtialte la capete arata interesant, dar sa stii ca te fac sa pari mai matura. Sprancenele care se termina natural, si sunt usor mai groase, iti ofera un aspect tineresc. Trebuie sa stii ca odata cu trecerea anilor, sprancenele tale oricum vor deveni mai subtiri la capete.

 Trebuie sa: scapi de durere

Pensetele de calitate sunt ascutite la capete si sunt perfecte pentru a  indeparta chiar si cele mai fine fire de par, insa, de asemenea te scapa de durerea pe care o poti simti la pensat. Tototdata, poti reduce disconfortul, tragand de firele de par in directia lor de crestere.

Nu trebuie sa: elimini mai mult de un fir de par la fiecare miscare

Pensatul e o operatiune care poate lua ceva timp si s-ar putea sa te plictisesti, insa nu trage de mai multe fire in acelasi timp. O clipa de neatentie si forma sprancenelor tale ar putea fi compromisa.

Trebuie sa: alegi momentul si locul potrivit pentru pensat

Cel mai bun moment pentru ingrijirea sprancenelor este imediat dupa dus, insa nu in baie, ci intr-un loc unde beneficiezi de lumina naturala. Foloseste o oglinda care iti permite sa iti vezi ambele sprancene in acelasi timp. Lumina diminetii este perfecta, insa asta numai daca in acest moment al zilei esti relaxata si nu te grabesti sa ajungi undeva.

Nu trebuie sa: tunzi prea mult

Nu vei avea niciodata sprancene perfecte daca le tunzi prea mult. Ideea este ca sprancenele sa arate natural, nu ca si cum ar fi fost desenate. In plus, firele mai lungi iti pot servi ca sa acoperi micile goluri. Daca totusi crezi ca vafurile trebuie usor tunse, foloseste o periuta speciala pentru a ridica varfurile pe verticala, iar apoi, foarte atent, taie numai varful fiecarui fir in parte.

Trebuie sa: te ocupi de partea de deasupra

Orice cosmeticiana iti va spune sa nu te bagi in asa ceva, deoarece iti poti strica forma sprancenelor permanent, insa poti face asta la tine acasa, fiind in permanenta atenta la forma pe care o iau sprancenele tale. Daca nu ai mai facut asta niciodata, poate e bine sa lasi o cosmeticiana sa te initieze si sa iti dea o forma sprancenelor. Ulterior tu poti pensa firele care sunt in exces.

Nu trebuie sa: faci din pensat un obicei

Sa  te pensezi putin in fiecare zi poate fi o mare tentative insa este bine sa lasi sprancenele sa creasca si sa le pensezi la un interval regulat, eliminand toate firele in exces in acelasi timp. Nu trebuie sa iti fie teama sa iti lasi sprancenele sa creasca, mai ales daca le ai mai rare sau mai subtiri. Mai mult de atat, noul look s-ar putea sa iti placa foarte mult si sa vrei sa il adopti pe termen lung.

Trebuie sa : iti vopsesti si sprancenele daca iti schimbi nuanta parului

Daca iti schimbi nuanta parului, atunci trebuie sa ai in vedere ca si sprancenele trebuie vopsite.  Asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti vopsea peramanenta, poti folosi produse care coloreaza temporar. De obicei gasesti astfel de produse in magazine de specialitate si in saloane. Brunetele ar trebui sa aiba sprancenele intr-o nuanta usor mai deschisa decat cea a parului, in timp ce blondele trebuie sa aleaga un ton mai inchis. Roscatele pot opta pentru un castaniu cald, in timp ce maroul cenusiu este perfect pentru doamnele care au inceput sa albeasca si sunt mandre de asta.

Nu trebuie sa: folosesti o oglinda care mareste

Uita de oglinda care mareste. Foloseste o oglinda normala, care trebuie sa stea intr-un loc cu o lumina naturala buna. Oglinda care mareste te poate induce in eroare si sa te faca sa pensezi prea mult din spranceana.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies