Suferința lui David Bisbal: „Tata nu mă mai recunoaște“

Suferința lui David Bisbal: Tata nu mă mai recunoaște
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 18 Februarie 2024

Tatăl artistului suferă de o formă avansată de Alzheimer.

Cântărețul David Bisbal este unul dintre cei mai de succes cântăreți spanioli din America Latină. În cele peste două decenii de carieră, el a cucerit publicul cu hituri precum „Bulería”, „Ave María” și „Lloraré las penas”, însă cu toată averea și succesul său nu poate opri boala care-l macină pe părintele său.

Aflat în Mexic, David Bisbal a povestit îndurerat faptul că boala tatălui său a evoluat într-atât încât a ajuns să nu îl mai recunoască, dar se mulțumește măcar că-l poate vedea zâmbind. În cadrul emisiunii „Venga la alegría”, el a fost întrebat dacă se teme să moștenească aceeași boală degenerativă ca și tatăl său, iar el a răspuns: „Nu m-am gândit niciodată la asta. Trăiesc în prezent și trăiesc cu familia mea, care este pentru mine cel mai important lucru mai presus de muzică, nu există nicio îndoială în această privință. Prefer să trăiesc în prezent și să fac tot ce pot acum pentru a avea o viață cât mai sănătoasă”.

David Bisbal a comentat că a decis să ia această împrejurare de viață ca pe o lecție de viață și, în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, tatăl său este bine. „Este fericit, este în lumea lui, ca să zic așa, dar eu sunt fericit pentru că de fiecare dată când am ocazia să-l văd, când îi arăt un zâmbet, îmi zâmbește și asta este ceea ce contează cel mai mult pentru mine. Când sunt cu tatăl meu, nu-mi arăt tristețea, deși în sinea mea sunt trist că tata nu mă mai recunoaște. Când îl văd, îi spun: «Pepe, ce frumos ești, uite ce bine arăți, ce strălucitor ești!»“.

Starul spaniol crede că faptul că are un membru al familiei care suferă de Alzheimer îi permite să învețe mai multe despre această boală, astfel că acum are mai multă empatie cu oamenii care trăiesc la fel ca el. „M-am obișnuit cu această situație, este ceva cu care sunt sigură că mulți oameni pot trăi și am rămas cu faptul că de fiecare dată când îl văd, primesc un zâmbet”, a mai spus el.

În luna octombrie a anului trecut, David Bisbal a împărtășit un moment intim cu tatăl său într-o înregistrare video în care arăta că acesta este bolnav și că nu-și mai recunoaște apropiații. Deși memoria tatălui cântărețului s-a deteriorat grav, toate rudele sale, inclusiv cântărețul, s-au angajat să îi reamintească, de fiecare dată când au ocazia, cine este și cât de mult îl iubesc.

FOTO: Instagram

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies