Sexul este cel mai bun tratament antiaging!

Sexul este cel mai bun tratament antiaging!
Data publicarii: 24 Septembrie 2009

Persoanele care au relatii intime de patru ori pe saptamana isi "sterg" 10 ani de pe chip. Regula nu se aplica si celor care fac sex de ocazie!

Femeile si barbatii care au contacte sexuale de cel putin patru ori pe saptamana arata cu zece ani mai tineri decat in realitate, potrivit unui studiu realizat de oameni de stiinta din Scotia. Medicul David Weeks, neuropsiholog la Spitalul Royal din Edinburg (Scotia), autorul studiului a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a studiat, timp de zece ani, vietile a peste 3.500 de europeni si americani, cu varste cuprinse intre 18 si 102 ani, potrivit BBC News.

Explicatia cercetatorilor este simpla. In timpul contactului sexual, in corp se elibereaza estrogeni - un hormon care infrumuseteaza pielea si inroseste buzele. "Mai exact, estrogenul actioneaza asupra tonusului pielii, ii ofera elasticitate si confera o stare de bine la nivelul organismului, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic", explica dr. Ana Oncescu, medic primar obstetrica-ginecologie si sexolog, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

In plus, hormonii eliberati ajuta la cresterea cantitatii de nutrienti la nivelul pielii si stimuleaza creierul sa elibereze endorfine - neurotransmitatori care calmeaza durerile si reduc anxietatea. De asemenea, activitatea fizica creste nivelul de oxigen, stimuleaza fluxul sangvin si impinge celulele tinere ale pielii la suprafata, ceea ce determina o infatisare mai tanara si o stare de spirit mai buna.

Terapia prin sex nu functioneaza daca in cuplu nu e armonie
Specialistul Weeks sustine ca sexul ne intinereste, astfel ca persoanele cu o viata sexuala activa arata mai bine si par mult mai tinere in comparatie cu varsta biologica pe care o au. Medicul a observat ca persoanele studiate aratau neobisnuit de tinere pentru varsta lor - credea ca cu circa zece ani mai putin decat varsta biologica.

Dupa ce le-a analizat stilul de viata pana la cele mai intime detalii, concluzia cercetatorului a fost aceea ca "o viata sexuala viguroasa este al doilea factor important in felul in care arata o persoana. Pe locul intai, in opinia medicului, este exercitiul fizic".

Totusi, cercetatorul atrage atentia asupra unui aspect. Regula nu se aplica celor care fac sex de ocazie. Adulterul, din contra, subliniaza dr. Weeks, nu incetineste procesul de imbatranire si se pare chiar ca il accelereaza, din cauza ingrijorarii, a proceselor de constiinta si a stresului. "Terapia prin sex nu functioneaza daca in cuplu nu exista o relatie armonioasa. Ambii parteneri trebuie sa fie perfect compatibili din punct de vedere fizic si emotional", precizeaza neuropsihologul David Weeks.

In opinia specialistului, alti factori determinanti pentru tineretea noastra aparenta mai sunt socializarea cu persoane de varste cat mai diferite, casatoria sau implicarea intr-o relatie sentimentala cu un partener mai tanar si (in cazul femeilor) terapia de substitutie hormonala administrata in timpul menopauzei.

Afla mai multe detalii despre acest suboect din "Gandul"!
 

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies