Principesa Margareta:"Sotul meu a fost un soc in viata mea, nu eram pregatita" - FOTO&VIDEO

Principesa Margareta: Sotul meu a fost un soc in viata mea, nu eram pregatita - FOTO VIDEO
Data publicarii: 24 Aprilie 2011

In Sfanta zi a Pastelui, 24 aprilie, de la 16:30, ACASA le-a oferit in dar telespectatorilor un portret emotionant si inedit al unei fete regale romanesti. Principesa este invitata la nunta lui Kate Middleton cu printul William si a vorbit despre eticheta de la curtea Angliei in astfel de ocazii importante pentru intreg regatul.

Pentru prima data ACASA, invitata speciala a Oliviei Steer la “Doamne de poveste” a fost Alteta sa Regala, Principesa Margareta a Romaniei . Alteta Sa i-a acordat un interviu Oliviei in sufrageria privata a familiei de la Palatul Elisabeta.

O femeie puternica, urmas la sefia Casei Regale a Romaniei (jure sanguinis) si Principesa de Hohenzollern (ad personam), precum si Custode al Coroanei Romaniei, Alteta Sa Regala a rememorat intamplari dure din copilarie, primul contact cu Romania dar si clipele fericite traite la o ferma din Marea Britanie unde insusi Regele Mihai al Romaniei ingrijea animalele: „ M-am nascut in exil dar nu am simtit lipsa tarii precum Regele...Parintii mei au facut eforturi mari sa fim fericiti, am  trait la o ferma, aveam 600 de gaini, cultivam legume si fructe, nu am suferit, copil fiind. Am avut o copilarie fericita”, a marturisit Alteta Sa.

Din viata Principesei Margareta a Romaniei nu au lipsit insa momentele dificile: „ Ne-am dat seama la un moment dat ca parintilor le este foarte greu sa ne intretina asa ca eu si sora mea, principesa Elena, ne-am dus si le-am spus ca daca ei vor, noi renuntam la scoala. Ne-au privit zambind si ne-au spus ca nu se pune problema”.

In exil pentru Alteta Sa au urmat anii facultatii, la Universitatea din Edinburgh, iar urmasa la tronul Romaniei a preferat tot timpul sa-si pastreze statutul nobiliar doar pentru cunoscuti. Alteta Sa Regala, Principesa Margareta a Romaniei i-a marturisit Oliviei Steer ca mult timp colegii de facultate nu stiau cine este. „In acte m-am numit Margareta de Roumanie iar colegii mei nu au stiut ce rang am. Mult timp. M-au placut pentru mine iar cand au aflat cine sunt nu a mai avut vreo importanta”, marturiseste Alteta Sa.

Intr-o editie document mostenitoarea tronului Romaniei a rememorat clipele in care isi spunea rugaciunile alaturi de tatal sau, regele Mihai,  dar si primul contact cu societatea romaneasca. „Am fost foarte emotionata, in avion eram cu niste prieteni care-mi spuneau ca nu trebuie sa plang. Si mi-am repetat asta continuu, in timp ce sora mea plangea de fericire undeva, in spatele meu. Cand am ajuns in Romania am avut sentimentul ca am devenit intreaga, a fost ca si cum pana atunci am fost un om fara umbra”, marturiseste cu emotie Principesa Margareta, in premiera, la „Doamne de poveste”.

 Telespectatorii au putut vedea imagini inedite de la nunta principesei cu Alteta Sa regela, Principele Radu al Romaniei, de la un picnic princiar, dar si cum se serveste un ceai la Palat si cum arata bucataria Regala.

Dincolo de povestea unei tinere care a cunoscut exilul, departe de tara natala, Principesa Margareta a Romaniei ascunde si o fascinanta poveste de iubire pe care i-a marturisit-o Oliviei Steer. “L-am cunoscut pe sotul meu intr-un orfelinat…Cand am vazut acest barbat am vazut un miracol si am zis: “asta e un om minunat!”… Mama a fost foarte importanta, eu poate nu-mi dadeam seama ce sentiment  aveam…Sotul meu a fost foarte sigur de la inceput, a zis ca o sa fim toata viata impreuna, ca nu are vocatie de “boyfriend”. El a fost un soc in viata mea, nu eram pregatita”, spune Alteta Sa Regala.

Cei doi s-au casatorit iar la nunta, Principesa Margareta a purtat o rochie de mireasa cu o istorie speciala, pe care o dezvaluie, in premiera, pentru telespectatorii “Doamnelor de poveste”.

O femeie puternica, regala in atitudine si tinuta, o mare sufletista care a facut nenumarate acte de caritate, a infiintat o fundatie ce-i poarta numele, dar si o mare pasionata de arta gatitului. De curand Alteta Sa Regala, Principesa Margareta a Romaniei a lansat o “Carte regala de bucate” care a avut un succes fantastic la public.

Alteta Sa Regala a invitat-o pe Olivia Steer si totodata si pe telespectatori in bucataria de la Palatul Elisabeta unde a gatit, special pentru noi, o delicioasa tarta cu fructe.

Si pentru ca editia care o are drepta invitata pe Alteta Sa Regala va fi difuzata in Sfanta zi a Pastelui, pe 24 aprilie, Principesa Margareta vorbeste si despre bucatele traditionale preferate de Rege si intreaga familie Regala. De Pasti de pe masa regala nu lipsesc ouale rosii, cozonacii si pasca, ca de altfel in casa oricarui roman.

O editie regala, cu o invitata de marca, Alteta Sa Regala, Principesa Margareta a Romaniei, duminica, 24 aprilie, de la 16.30, la “Doamne de poveste”, ACASA.


Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies