Patru moduri în care emoţiile îţi pot sabota prima întâlnire!

Patru moduri în care emoţiile îţi pot sabota prima întâlnire!
Data publicarii: 10 Octombrie 2008

Primele întâlniri te pot pune la încercare, la modul cel mai serios, prin încărcătura emoţională şi presiunea deosebit de mare. Vrei să faci o impresie cât mai bună, în aşa fel încât partenerul tău să vadă ce persoană minunată eşti şi să ai ocazia să te mai întâlneşti şi a doua oară cu el.

Sunt multe moduri în care emoţiile îţi pot sabota prima întâlnire, însă următoarele patru sunt unele dintre cele mai frecvente:

1. Mâncatul în exces!
Acesta este unul dintre cele mai clare şi mai comune semne de emoţie şi nervozitate. Imaginează-ţi următorul scenariu; stai cu o persoană fantastică la masă şi intervine un moment de tăcere, pe care nu ştii cum să-l depăşeşti. Aşa că te apuci să ronţăi din platourile de pe masă în începi să vorbeşti despre atmosfera din restaurant. Mai târziu, îţi vei da seama – cu oroare! – că tot timpul ai vorbit cu gura plină.

Unii oameni au tendinţa să mănânce mult, pentru că nu se simt în largul lor când sunt priviţi cu atenţie, analizaţi. Dacă te recunoşti în acest profil, mai bine încearcă să te relaxezi şi să te bucuri de atenţia celui de lângă tine.

2. Logoreea sau, dimpotrivă, timiditatea excesivă!
E un obicei foarte dăunător, pentru că poate strica prima impresie şi îl poate face pe partenerul tău să creadă despre tine că eşti o nebună pe care nu o poate opri nimeni din vorbit sau, dimpotrivă, o introvertită dificilă, cu care e greu să comunici.

Dacă eşti foarte vorbăreaţă şi ai tendinţa de a monopoliza discuţia, mai ales când eşti agitată şi ai emoţii, adu-ţi aminte că te afli la o întâlnire cu un om pe care nu îl cunoşti încă şi pe care nu îl poţi cunoaşte, dacă nu îi dai ocazia să vorbească şi el. Dacă, de exemplu, îi povesteşti cu multă pasiune despre cum te distrezi cu amicii tăi şi ce năzbâtii mai faceţi, spune şi „după cum vezi, prietenii sunt foarte importanţi în viaţa mea. Povesteşte-mi un pic şi despre prieteni tăi!”, iar apoi ascultă-l fără să-l întrerupi.

Dacă eşti timidă de obicei, iar în această situaţie, cu atât mai mult, gândeşte-te că trebuie să vorbeşti, pentru ca băiatul cu care ai ieşit în oraş să îşi facă o părere justă despre tine. Nu-l lăsa să creadă că are de-a face cu o păpuşă de plastic, căreia i s-au terminat bateriile şi nu are nicio replică, niciodată!

3. Gesturi enervante!
Bâţâitul din picior, sau bătutul darabanei pe masă – toate acestea sunt ticuri atât de familiare!
Nimic nu e mai stresant, decât o persoană căreia îi tremură genunchii, în timp ce tu încerci să legi o conversaţie. Ticurile acestea sunt destul de greu de eliminat, pentru că trupul face inconştient acele mişcări. Însă, cu puţină voinţă, te poţi opri la timp: totul e să devii conştientă de gesturile pe care le faci şi să te concentrezi pe discuţia cu partenerul tău.

4. Nu exagera cu alcoolul! 
Dacă bei prea mult – şi nu e exclus să faci asta, fiindcă ai impresia (greşită!) că alcoolul dezinhibă şi te face mai volubilă şi mai atrăgătoare, rişti să devii penibilă: o să râzi din orice, o să îi povesteşti despre foştii tăi iubiţi, o să dansezi pe bar sau, şi mai rău, o să vomiţi. Cel mai bun sfat este să fii sigură pe tine şi să nu încerci să-i demonstrezi băiatului cu care te-ai întâlnit că poţi bea cinci tequila fără să ai nimic.

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies