Obiceiuri proaste care iti afecteaza vizibil pielea

Obiceiuri proaste care iti afecteaza vizibil pielea
Citeste mai mult despre: tips, alcool, piele, stres, ten
Data publicarii: 20 Februarie 2017

O piele sanatoasa si stralucitoare este visul fiecarei femei. De la expunerea la soare pana la dietele nesanatoase, exista numeroase obiceiuri proaste care iti afecteaza pielea.

Toate am vrea sa avem o piele frumoasa fara sa facem sacrificii, dar din pacate acest lucru nu este posibil. Fumatul, soarele, dietele neechilibrate, stresul sunt toate nocive pentru un aspect frumos al pielii. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le elimini din stilul taud e viata pentru a avea o piele frumoasa cat mai mult timp.

1. Soarele
Razele ultraviolete sunt responsabile pentru 80% intre cazurile de imbatranire prematura a pielii. Razele UV nu numai ne bronzeaza frumos, ci penetreaza profund straturile pielii si afecteaza iremediabil colagenul din piele. Este foarte important ca femeile care vor sa fie frumoase sa fie suficient de inteligente cat sa inteleaga ca este foarte importanta protectia solara. Cu 30 de minute inainte de a iesi din casa aplica cu generozitate o crema cu factor de protectie solara ridicat, 40 sau 50. Incearca pe cat posibil sa eviti sa te expui la soare intre 10 dimineata si 4 dupa amiaza.

2. Fumatul
Stii deja ca poate cauza cancer, favorizeaza aparitia ridurilor si este un obicei total nesanatos. Poate ca acum te uiti in oglinda si ti se pare ca totul este bine, dar dupa 10 ani vei observa efectele devastatoare pe care acest obicei nesanatos il are asupra pielii tale. Consecintele fumatului sunt, din pacate, ireversibile. Fumatul ingusteaza vasele mici de sange care sunt la suprafata pielii si asa impiedica o buna vascularizare. De asemenea, fumatul altereaza colagenul care este responsabil de fermitatea si elasticitatea pielii.

3. Dietele neechilibrate

De obicei pielea noastra este oglinda starii de sanatate a organismului nostru. Studiile au a arata ca exista o legatura puternica intre alimentatie si starea pielii. O dieta bogata in antioxidanti, minerale si vitamine influenteaya pozitiv aspectul pielii. Fructele, legumele, pestele si cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din meniurile noastre zilnice daca vrem sa avem un ten frumos.

4. Zaharul si sarea
Excesul de zahar si sare isi pune amprenta asupra aspectului pielii, asa ca stai departe de dulciuri, chipsuri si alte alimente care contin prea mult zahar sau multa sare. Desi este imposibil sa eliminam complet zaharul din alimentatie, este bine sa ne ferim pe cat posibil de el deoarece afecteaza secretiile de colagen.

5. Ingrijirea deficitara. Pentru a avea o piele frumoasa este nevoie de o rutina exemplara de ingrijire. In primul rand fiecare femeie trebuie sa consulte un dermatolog odata pe an, sa stie ce fel tip de ten are, cum trebuie ingrijit si care sunt principalele sale probleme pe care trebuie sa le aiba in vedere. Alunitele trebuie verificate cel putin odata pe an si urgent daca incep sa doara, sa usture sau sa cauzeze mancarimi. Este important pentru a avea o piele frumoasa sa ne demachiem de doua ori pe zi, dimineata si seara, sa folosim o crema specifica pentru timpul nostru de ten, care sa includa si protectie solara 50. De asemenea, in ritualul de ingrijire trebuie incluse un gomaj si o masca odata pe saptamana.

6. Stresul
E greu sa nu te stresezi, dar pe termeni lung stresul este responsabil de multe boli cardiovasculare. Depresia, lipsa de somn si nervozitatea au efecte asupra pielii tale,a sa ca incearca pe cat posibil, macar 10 minute pe zi sa asculti muzica relaxanta, sa citesti sau sa te joci cu animalul de companie.
 

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies