Ionela Prodan, Elena Merisoreanu au dezbatut situatia cantecului popular in zilele noastre, la "La naiba, sa PoveStim"! VIDEO

Ionela Prodan, Elena Merisoreanu au dezbatut situatia cantecului popular in zilele noastre, la La naiba, sa PoveStim ! VIDEO
Data publicarii: 06 Decembrie 2010

Ionela Prodan si Elena Merisoreanu au fost invitatele lui Mircea Solcanu pentru o dezbatere incitanta despre situatia cintului popular romanesc. Mai este el un produs la fel de cautat la export sau e depasit in popularitate de noile succese dance ale tinerilor artisti din noul val?

La muzica populara stam si am stat intotdeauna bine. Avem artisti minunati si cintece emotionante. Ultimii ani ne-au adus insa surprize placute si din domeniul pop-dance sau popcorn, cum ii mai spun unii. Tineri ca Inna, Akcent, Costi Ionita, Antonia sau Edward Maya au ajuns rapid prin topurile internationale si au din ce in ce mai mult succes.

"Noi suntem romani!", spun cu mandrie o multime de artisti. Cu sau fara criza mondiala, exista si multi pui de dac care au cucerit lumea mai ceva ca romanii. Inzestrati cu talent, cu noroc sau cu un look aparte, multi sunt cei care au cunoscut succesul international. Azi, nu mai este nici o surpriza pentru nimeni ca tinerii din cluburile din strainatate sa topaie vesel pe melodiile romanasilor nostri, Inna, Antonia, Edward Maya, Akcent sau Costi Ionita.

Cu siguranta, multa lume o invidiaza si pe Inna. Dupa un an de munca, artista se mandreste cu un portofoliu de concerte in toata lumea si cu mii de fani care ii scandeaza numele. Onorariul artistei se invarte intre suma de 9000 de euro si 13000 pentru doar 30 de minute pe scena.

Urmele pe care calca acum tinerii nostri interpreti sint batatorite de mult de rapsozii populari. Doinele noastre erau la mare cautare in lume. Artistii romani ne promovau folclorul peste hotare si cantau pentru cei mai importanti oameni de pe planeta. Pana si Theodore Roosevelt a fost fermecat de versul si straiul nostru popular atunci cand i-a cintat Maria Tanase. Stefania Rares isi aduce aminte cu nostalgie de momentele de glorie ale muzicii populare.

Ati auzit, cu siguranta, de razboiul mediatic dintre Maria Ciobanu si Mihai Traistariu. In urma cu ceva timp, artista s-a declarat extrem de suparata ca Mihai canta piesa "Lie, ciocirlie", una dintre celebrele melodii ale Mariei Lataretu.

Ca o amenintare la titlul de "ciocirlie" a muzicii romanesti a fost luata si declaratia Marinelei Parvu, care a indraznit sa spuna ca ar canta mai sus cu un semiton decat Maria Ciobanu. Fanii ei s-au revoltat numaidecat.

Marinela Pirvu nu este singura care i-a deranjat pe fanii "Ciocirliei" Maria Ciobanu. Si Mihai Traistariu a stirnit o furtuna de comentarii din partea admiratorilor marii artiste, ba chiar din partea Mariei Ciobanu. "Raca" dintre cantareti ar fi inceput pe scena unui festival, unde au urcat, amandoi dar pe rand, cu aceeasi piesa, "Lie, ciocarlie". Ghinionul a facut ca exact interpretarea Mariei Ciobanu sa nu fie transmisa la TV dar sa apara, in schimb, Mihai Traistariu.


Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies