Eliminarea parului facial – Vezi ce metode poti alege!

Eliminarea parului facial – Vezi ce metode poti alege!
Citeste mai mult despre: eliminarea parului facial, epilare, pensare
Data publicarii: 15 Aprilie 2011

Niciodata nu e binevenit, dar totusi apare. Parul facial este pentru multe femei o mare bataie de cap deoarece este neplacut si dificil de eradicat. Primul pas pentru a scapa de parul facial este alegerea unei metode potrivite. Iti prezentam aici toate optiunile.

Crema depilatorie

Cremele de acest tip nu indeparteaza si radacina, ci numai firul de par de la suprafata, deci este ca si cum l-ai taia. Asta inseamna ca firele de par vor aparea in curand. Daca alegi totusi aceasta metoda de a scapa de parul facial trebuie sa stii ca ea trebuie repetata la amxim 10 zile. Trebuie aplicata o creama speciala pentru indepartarea parului facial, in niciun caz aceeasi pe car eo folosesti pentru a te epila pe picioare de exemplu. Crema se aplica pe zona cu probleme cu o spatula, se lasa cateva minute (timpul este mentionat pe ambalaj) si apoi se indeparteaza cu o discheta demachianta umezita cu apa calduta. Dupa acest procedeu trebuie sa aplic o crema calmanta si hidratanta pe zona epilata. Nu folosi aceasta metoda vara inainte sa iesi din casa ci numai seara inainte de culcare, ca pielea sa aiba timps a se refaca.

Ceara

Ceara este o optiune pentru a elimina firele de par cu tot cu radacina. In plus in urma aplicarii acestui tratament radacina decine mai putin puternica iar parul mai bubtire si mai  ras. Totusi, dat fiind ca ceara este mai dura si zobna foarte delicata, ceara nu e recomandata daca ai tenul sensibil. Unul dintre inconveniente este ca pe termen lung, ceara poate cauza pete, mai ales in zona de deasupra buzei superioare. Ca si crema depilatorie ceara este si ea de mai multe feluri asa ca daca te-ai decis sa scapi in acest fel de pilozitatea faciala, cauta o ceara pentru zonele sensibile. Daca ti se pare ca dupa epilatul cu ceara porii raman deschisi, la jumatate de ora dupa tratament poti aplica in zona un cub de gheata invelit intr-o fasa sterila. Este foarte important ca fasa sa fie sterila ca sa nu iti apara bubite sau iritatii in zona. De asemenea, este bine ca dupa epilatul cu ceara sa aplici o crema calmanta si sa eviti alte tipuri de cosmetice.

Penseta

Penseta este un aliat “traditional” si o solutie buna si la indemana. Dezavantajul ar fi ca trebuie sa te ocupi zilnic, cateva minute, de zonele cu probleme. Daca deasupra buzei superioare ai un fel de puf, penseta nu te va ajuta deoarece este mai eficienta in cazul firelor de par bine structurate si foarte vizibile. Daca vrei totusi sa scapi de pilozitatea faciala folosind penseta ideal este sa investesti in una de foarte buna calitate pe care sa o cureti si sa o dezinfectezi dupa fiecare folosire. Totodata iti va fi de folos in acest caz si o oglinda care mareste.

Decolorarea
 
O alta optiune clasica in cazul parului nedorit de pe fata este decolorarea cu apa oxigenata. Nu elimina deloc parul, dar il face mai putin vizibil Este o tactica rapida si care are efect pe termen lung. Nu este totusi o idee buna daca ia tenul masliniu.

Epilarea permanenta cu laser

Este cea mai nou tehnologie care poate fi foarte eficienta in eliminarea aprului facial nedorit. Se recomanda mai ales persoanelor cu fire de par de culoare inchisa si tenul alb. Cu cat e mai mare contrastul cu atat rezultatul va fi mai bun. De asemenea, epilarea cu laser este eficienta mai ales daca firul de par este gros nu fin, de aceea nu trebuie sa te sperii daca dupa prima consultatie la un cabinet de specialitate ti se va cere sa te barbieresti, asemeni iubitului tau, cu un aparat de ras. Este o tehnica frecventa utila pentru ingrosarea firului de par inainte de inceperea tratamentului. Daca te-ai decis asupra acestei metode este important sa mergi la unc abinet profesionist si eventual inainte sa discuti problema si cu dermatologul tau.


Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies