Cum iti pastrezi hainele preferate mai mult timp

Cum iti pastrezi hainele preferate mai mult timp
Citeste mai mult despre: tinute chic, haine, moda
Data publicarii: 09 Octombrie 2011

Indiferent cant de mult, sau de putin costa hainele tale, optim este sa le poti pastra intr-o stare cat mai buna, cat mai mult timp. Achizitia unor obiecte vestimentare de calitate ar fi primul lucru de care trebuie sa tii cont. Daca materialele hainelor sunt de calitate, cu siguranta ele se vor pastra mai bine pe o durata mai lunga.

Important este sa te cunosti pe tine si sa iti stabilesti clar care ar fi stilul tau vestimentar. In momentul in care stii astfel de detalii, te vei putea orienta mai usor spre anume piese si in loc sa cheltui mult pe tot felul de haine si vei putea cheltui doar pentru acele piese care conteaza pentru tine.

Absolut orice ti-ai cumpara, respecta instuctiunile de spalare de pe eticheta. Daca un anumit obiect vestimentar cere spalare manuala, trebuie sa faci asa. Daca un alt obiect vestimentar cere sa il duci la curatatorie, atunci asta trebuie facut. De aceea, este important sa te uiti la aceste instructiuni inainte de a cumpara anumite haine.

Pe de alta parte, evita sa rupi etichetele de pe haine. De obicei ele sunt prinse cu un fir de plastic intarit la capete. Daca tragi de el, e posibil sa lasi o gaura mica in material. Poate la inceput nu va fi sesizabila, dar dupa o vreme este posibil sa se mareasca si sa devina vizibila.

Frecventa spalarilor hainelor este astectul care influenteaza cel mai des durata lor de viata. Spalarea in apa rece, nu numai ca iti micsoreaza facturile la energie si apa, dar mentine calitatea hainelor si stralucirea culorilor.

Majoritatea detergentilor care sunt in prezent disponibili pe piata sunt destul de puternici incat sa curete hainele si in apa rece. In plus, poti opta pentru un detergent care specifica faptul ca este activ chiar si in apa de 15 grade.

Cand bagi hainele in masina de spalat, asigura-te ca toate fermoarele si capsele sunt inchide. Obiectele vestimentare in culori puternice trebuie spalate pe dos.

De asemenea, e important sa fii atenta la cantitatea de haine pe care o bagi in masina de spalat. Respecta numarul de kilograme indicat de masina ta de spalat.

Calitatea detergentului si a balsamului de rufe este si ea importanta, deci fii atenta cand iti alegi produsele preferate.

Evita deteriorarea materialelor folosind parfumul doar pe piele nu si pe haine, asa va reduce frecventa spalarilor.

Calcarea frecventa a hainelor este un alt factor care poate distruge rapid tesaturile asa ca fii atenta la ce functie este setat fierul tau de calcat  atunci cand calci mai multe tipuri de haine.

Daca din intamplare ti-ai agatat o fusta sau o esarfa sau s-a descusut tivul unei rochii, reparatiile trebuie facute cat mai rapid ca sa eviti daune ulterioare.


Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    165 min
    04:45 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies