Ce inseamna sa lucrezi petru cel mai mare fond de investitii din lume

Ce inseamna sa lucrezi petru cel mai mare fond de investitii din lume
Citeste mai mult despre: incont.ro, fond de investitii
Data publicarii: 29 Noiembrie 2011

Bridgewater Associates este lider global pe piata de hedging si una dintre cele mai mari companii de investitii macroeconomice din lume. Ca-n multe alte firme, strategiile sunt ferite de ochii curiosi ai...traderilor. La ora actuala, compania este condusa dupa principiile si regulile fondatorului Ray Dalio, scrie Business Insider. Ce spun insa angajatii uneia dintre cel mai bine pazite organizatii din lume?

Care este atmosfera din interiorul companiei de hedging? Raspunsurile sunt impartite, iar cei care activeaza in corporatie si-au exprimat dorinta de a le fi pastrate identitatile, si asta deoarece regulile interne sunt destul de rigide. Analistii afirma ca tocmai acest lucru a determinat Bridgewater Associates sa devina nr. 1 in domeniu, dar sunt si voci care sustin ca fostii angajati vorbesc despre un climat organizational greu de suportat.

1. Sa te mentii in top e o adevarata provocare. „De aceea Bridgewater este atat de protejata – pentru ca isi fixeaza obiective inalte, pe care le tripleaza mai tarziu. Daca faci parte dintre cei care reusesc sa-si termine treaba la timp, rezultatele tale sunt analizate, criticate sau felicitate, dupa caz, dupa care ti se da si mai multa munca in urmatoarea sarcina”, spune unul dintre angajatii Bridgewater, citati de Business Insider.

2. Vei prospera in cadrul companiei. “Cultura Bwater este destul de diferita de cele insuflate in majoritatea institutiilor financiare si tocmai aceasta cultura organizationala este cheia succesului companiei. O persoana foarte critica probabil n-ar putea supravietui aici nici macar o saptamana. Insa oamenii potriviti gasesc aici un loc de munca grozav, provocator si foarte bine recompensat din punct de vedere financiar”, afirma un alt angajat al Bridgewater Associates.

3. Uneori, cultura organizationala poate fi coplesitoare. „In teorie, cultura unei organizatii suna foarte bine, nu se pomeneste nicaieri despre ierarhie, esti incurajat sa-ti impui punctul de vedere etc. In practica insa, lucrurile stau cu totul altfel. Pentru mine, de exemplu, nu conteaza cu cat ma poate plati aceasta companie, nu voi mai lucra niciodata aici. Salariul era foarte bun, dar simteam ca ma vandusem diavolului. Se stransesera prea multe lucruri peste care pur si simplu nu mai puteam trece”, este de parere un fost angajat al fondului de hedging.

4. Uneori, comunicarea poate fi solutia tuturor problemelor. „Asta e minunat la Bridgewater – daca primesti prea multe taskuri si poti explica motivul pentru care acestea sunt nerezonabile, ii poti face pe manageri sa se razgandeasca. Daca nu poti sa-ti motivezi punctul de vedere, va trebui sa duci toata treaba la bun sfarsit”, marturiseste un alt salariat.

5. Transparenta si prea multa sinceritate pot dauna relatiilor colegiale. „Expunerea unei probleme in mod constant va fi vazuta drept un abuz de catre cei din jur. E ca si cum spui <<Te iubesc>> in fiecare zi, tuturor. Expresia isi pierde din semnificatie. Intr-o dimineata, cineva si-a uitat cartela de acces in cladire, iar unul dintre colegi a trebuit sa coboare pentru a-i permite sa patrunda in companie. Tot restul zilei respective cel care a coborat i-a reprosat celui uituc ca a pierdut timp pretios sarindu-i in ajutor. Mai tarziu am aflat ca „uitucul” isi uita frecvent legitimatia de acces...”, povesteste un fost angajat al fondului de hedging.

6. BW considera ca are nevoie, in medie, de 18 luni pentru a inculca unei persoane cultura organizationala. „Are loc un proces dureros. Sunt peste 100 de principii batute in cuie de insusi fondatorul companiei, Ray Dalio, iar angajatii le xeroxeaza si le invata papagaliceste, ca pe Biblie. Asta imi aminteste de un banc mai vechi. Cativa barbati se afla in inchisoare, iar din cand in cand, unul dintre ei striga un numar, iar ceilalti rad. La un moment dat, gardianul ii intreaba ce se intampla. Unul dintre prizonieri ii raspunde ca toti sunt inchisi impreuna de atat de mult timp incat au ajuns sa-si cunoasca glumele foarte bine si ca e suficient sa spuna un numar, ca ceilalti sa stie despre ce gluma este vorba. La fel se intampla in BW. Daca cineva se refera la principiul cu nr. 71, toata lumea stie despre ce era vorba”, adauga un alt angajat.

7. Incearca sa faca din fiecare salariat un profesionist. „Afland celelalte comentarii vizavi de cultura negativa, am impresia ca privesc spre Bridgewater dintr-o casa a oglinzilor (precum cele aflate in parcurile de distractie). Intr-adevar, compania evalueaza fiecare miscare a angajatilor sai, dar tocmai pentru ca acestia din urma sa invete din propriile greseli. Bineinteles, daca ai alte principii, atunci iti vei pierde timpul criticand problemele si feedback-ul negativ. Cred insa ca, in majoritatea timpului petrecut in companie, se incearca perfectionarea angajatilor si promovarea lor. Daca esti in stare sa-ti lasi egoul la poarta, atunci vei putea invata si deveni responsabil in timp foarte scurt”, este de parere un alt angajat al BW, citat de Business Insider.

Fondul american de investitii Bridgewater Associates, considerat la ora actual cel mai mare fond de hedging din lume, manageriaza active in valoare de 122 de miliarde de dolari si numara, la nivel global, peste 270 de clienti, printre care fonduri de pensii, fundatii sau banci centrale. Spre deosebire de alte fonduri de hedging, Bridgewater Associates serveste exclusiv companiilor.

Compania americana utilizeaza un stil de investitii de tip marcoeconomic, care se adapteaza schimbarilor economice determinate de inflatie, cursul de schimb valutar sau Produsului Intern Brut al Statelor Unite.

Demarata initial ca o companie de consultanta in domeniul investitiilor, Bridgewater Associates a facut pasul spre riscurile investitionale in 1996.

In 1981, compania si-a mutat sediul principal din New York in Westport, Connecticut. In prezent, numara aproximativ 1.200 de angajati.

Citeste si:

Mai mult decat profit pe hartie. Cum e sa rulezi un business, la propriu

Ce se intampla in sectorul bancar in cazul unui nou soc financiar

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    105 min
    07:45 Acea fata
    60 min
    08:45 Ingeri tacuti
    75 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    135 min
    15:00 Pamantul, Soarele si tu
    120 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    165 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies