Afla povestea unei printese care a incercat sa se sinucida din iubire, aruncandu-si acid pe fata - VIDEO

Afla povestea unei printese care a incercat sa se sinucida din iubire, aruncandu-si acid pe fata - VIDEO
Data publicarii: 02 Octombrie 2011

Duminica, 2 octombrie, la „Doamne de poveste”, de la 16:30 ai aflat impresionanta poveste a Marucai Cantacuzino Enescu, marea iubire a lui George Enescu.

Povestea lor de dragoste a facut istorie in epoca, iubirea pe care i-a purtat-o l-a inspirat pe George Enescu si l-a calauzit intreaga viata iar Maruca Cantacuzino, devenita apoi Enescu,  a fost o femeie aparte, cu o poveste de viata impresionanta.

Echipa emisiunii “Doamne de poveste” a mers pe urmele Marucai, in locatii autentice unde aceasta a trait, la Muzeul George Enescu, in Palatul Cantacuzino sau la Tescani si realizat o serie de reconstituiri artistice cu ajutorul unor tineri actori. 

Pentru ca portretul Marucai Enescu sa fie cat mai aprope de realitate s-au folosit costume speciale iar producatorii emisiunii au apelat la experti care studiaza, de zeci de ani, povestea de dragoste dintre Maruca si George Enescu.

Elena Bulai, experta in povestea de iubire dintre geniul muzicii romanesti si Maruca Cantacuzino, psihologul  Bogdan Lucaciu, istoricii Dan Berindei si Constantin Balaceanu Stolnici sunt doar cativa dintre cei care au reconstituit duminica, de la 16:30, portretul unei femei fara egal din istoria Romaniei.

Viata Marucai Enescu a fost fascinanta din primele ei clipe de viata, dupa cum povesteste Elena Bulai. “Tatal Marucai, Dumitru a fost furat de tatal lui, de Costache, de la mama care se despartise, cand el avea doar 6 ani. Costache a repudiat-o pe Eufrosina si s-a intamplat acest lucru si sub influenta unei femei, unei taranci din sat care era numita vrajitoare, era renumita pentru farmecele ei”, povesteste Elena Bulai despre tatal celei care mai tarziu avea sa devina muza lui George Enescu.

Maruca nu are o viata usoara, este tradata inca din adolescenta chiar de catre sora ei. “Se casatoreste cu Mihai Cantacuzino, pe care il iubeste , dar de la care primeste o lovitura formidabila. Cum era atunci obiceiul ea isi lua si sora mai mica in calatorii ca sa-i caute o partida. Pana la urma insa Mihai Cantacuzino, caruia ii cam alunecau ochii dupa femei frumoase, face acest gest oribil si Maruca il surprinde cu sora ei”, povesteste Elena Bulai.
Maruca Cantacuzino a fost o femeie extrem de frumoasa, curtata de multi barbati si prietena apropiata a Reginei Maria.

Iubirea pentru George Enescu a fost una furtunoasa iar dragostea dintre ei doi era cunoscuta in toate cercurile inalte din Bucuresti. ”Cand Enescu la un moment dat este gelos, si ii spune ca minte, ea ii spune: ” ai sa vezi ce inseamna sa acuzi si pleaca. O luna de zile nu s-au vazut, sufera si ea, sufera si el la Paris. Enescu o astepta la Paris, dar ea nu se duce. Intr-un final, indemnata de Regina, il cauta si ii raspunde la usa doamna Enescu. Parizienii spuneau doamna Enescu menajerei si ea crede ca Enescu s-a casatorit si iarasi mai sta vreo 3 zile fara sa-l vada pana cand vine el, disperat, ca nu stie ce se intampla. Sunt momente foarte tensionate pentru ca amandoi erau niste caractere foarte puternice,  pentru ca aveau o pasiune foarte puternica unul pentru celalalt si asta era manifestarea lor”, spune istoricul Elena Bulai.

Si totusi povestea de dragoste era departe de a se fi linistit. La “Doamne de poveste” duminica, de la 16:30, Olivia Steer i-a invitat pe telespectatori sa intre in culisele  unei iubiri navalnice, in budoarul unei femeie de o frumusete aparte, Maruca Enescu, cu un destin de exceptie.

Un regal jurnalistic, un portret refacut din bucati, din locuri pe unde au trecut pasii Marucai Enescu si din declaratiile unor istorici de vaza ai Romanei, intr-o editie de exceptie a emisiunii “Doamne de poveste”, prezentata de Olivia Steer, duminica, de la 16:30. Emisiunea este LIVE pe www.acasatv.ro!

 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    120 min
    14:45 Pamantul, Soarele si tu
    135 min
    17:00 Imbratisarea ta
    105 min
    18:45 Inima nu minte
    135 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    150 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Aproape de iubire
    166 min
Modifică setările cookies