A murit creatorul de modă Roberto Cavalli

A murit creatorul de modă Roberto Cavalli
Citeste mai mult despre: Roberto Cavalli, a murit
Autor: Alexandra Simion Data publicarii: 12 Aprilie 2024

Legendarul designer italian s-a stins din viață la 83 de ani.

Lumea modei este în doliu după moartea uneia dintre marile sale figuri, Roberto Cavalli. Fondatorul brandului omonim care a îmbrăcat celebrități din întreaga lume și ale cărui mărci sunt excesul, eleganța exotică și imprimeurile, a murit în Florența, orașul său natal, la vârsta de 83 de ani, după un sezon marcat de probleme de sănătate. 

Alături de el s-a aflat Sandra Bergman Nilsonn, cu 44 de ani mai tânără, care a fost Miss Suedia în 2006. Fotomodelul i-a fost un susținător fervent timp de mai bine de un deceniu și persoana cu care a devenit tată pentru a șasea oară în urmă cu fix un an. Micuțul Giorgio (numele pe care i l-a dat în semn de omagiu pentru tatăl său) a fost cea mai bună dovadă că dragostea părinților săi „a învins totul”. 

El a spus că Sandra l-a ajutat să depășească toate obstacolele și a povestit că fotomodelul a dormit chiar și pe podeaua spitalului pentru a-i fi alături în timpul uneia dintre spitalizările sale. Cavalli i-a dăruit insula Stora Rullingen, situată în largul coastelor Suediei și evaluată la peste două milioane de euro.

Deși a fost mereu la cârma afacerilor sale și al marilor evenimente de modă, designerul s-a bucurat de o viață mai relaxată de la venirea pe lume a mezinului său, decât atunci când s-au născut ceilalți cinci copii ai săi. În timpul primei sale căsătorii cu Silvanella Giannoni, i-a avut pe Tommaso și Cristiana. S-a recăsătorit cu Eva Düringer, mama lui Robert, Rachele și Daniele, și, de asemenea, o persoană-cheie în cariera sa. Nu în ultimul rând, cea de-a doua soție, finalistă la Miss Univers, a fost mâna sa dreaptă și alături de ea a trăit una dintre cele mai importante perioade ale firmei, care a ajuns să devină un adevărat imperiu. 

În ciuda faptului că este un reper în modă, el însuși a declarat că nu se consideră un designer. Nu ar trebui să fiu numit designer, pentru că nu am fost niciodată capabil să schițez o siluetă. Talentul meu are de-a face cu transformarea țesăturilor și a femeilor în ceva special. Visul meu este să fac rochii care să schimbe viața femeilor. Cele mai frumoase au această putere”, a declarat el în autobiografia sa, „Just Me”, publicată în 2013. La acea vreme, cu doi ani înainte de a părăsi conducerea creativă a brandului său, a comentat: „Mi-ar plăcea ca moda să se întoarcă în trecut”. Simțea că industria se transformase și nu mai era guvernată de aceleași valori.

În spatele acestei legende, care a marcat pentru totdeauna lumea modei, s-a aflat o poveste marcată atât de ambiție, cât și de tragedie. La vârsta de trei ani, tatăl său a fost ucis, iar imaginea momentului în care a fost răpit pentru a nu se mai întoarce niciodată l-a însoțit până la sfârșitul zilelor sale. Ca student, Cavalli (n. 15 noiembrie 1940) a avut probleme de concentrare și până la vârsta de 20 de ani s-a bâlbâit. Dar nimic nu l-a împiedicat să termine Academia din Florența și să își urmeze treptat marea sa pasiune.

Debutul său a avut loc în anii 1970, iar la acea vreme a lăsat deja să se înțeleagă că a venit pentru a revoluționa moda. Încă de la început, semnul său distinctiv a fost clar, cel care l-a însoțit în fiecare colecție. Înainte de a-și lansa prima colecție, el crease deja un proces inovator de imprimare pe piele. A aplicat această tehnică de patchwork la articole de îmbrăcăminte folosite, în principal blugi, pe care a început să le vândă într-un magazin din Saint-Tropez. Magazinul a devenit viral pe vremea când internetul încă nu exista, iar clienții săi erau de la Mick Jagger la Brigitte Bardot. Acesta a fost începutul unei lungi cariere care a marcat pentru totdeauna industria, care astăzi deplânge moartea unuia dintre geniile sale.

FOTO: Instagram

Program Acasa TV
  • Luni
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Fata cu ochi de onix
    60 min
    17:00 Iubirea din mine
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Leylifer
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Leylifer
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies