10 alimente care mentin sanatatea dintilor. Ce este bine sa mananci pentru a avea niste dinti albi si sanatosi

10 alimente care mentin sanatatea dintilor. Ce este bine sa mananci pentru a avea niste dinti albi si sanatosi
Citeste mai mult despre: dinti de diamant, curat, sanatate
Data publicarii: 24 Aprilie 2013

Se stie ca alimentele pe care le consumam ne influenteaza silueta, insa acelasi lucru este valabil si in privinta danturii. Atunci cand consumam multe dulciuri, putem avea surpriza de a fi nevoiti sa mergem frecvent la medicul dentist. Vestea buna este ca exista si alimente care ajuta la pastrarea unei danturi sanatoase si care au rolul de albire a dintilor.

Iata 10 dintre cele ce contribuie decisiv la frumusetea danturii:


Laptele si iaurtul
sunt bune pentru dinti, determina o secretie abundenta de saliva, iar calciul din acestea ajuta la protejarea dintilor prin combaterea carentelor de minerale. Apoi, acestea sunt alimente cu o aciditate redusa care nu permit eroziunea dentara. In plus, sunt sarace in zahar, ceea ce inseamna mai putine carii.


Fructele: merele, capsunile, citricele contin vitamina C, care este considerata “cimentul’ care tine unite toate celulele, astfel incat aceasta este importanta pentru sanatatea gingiilor. S-a demonstrat ca lipsa vitaminei C duce la distrugerea retelei de colagen din gingie, iar aceasta va deveni mai sensibila la bacteriile care cauzeaza boala parodontala.

Legumele: morcovii, cartofii dulci, broccoli, telina sunt legume care contin vitamin A. Aceasta este absolut necesara pentru formarea smaltului dentar. In plus, aceste legume crocante ajuta la curatarea dintilor si la stimularea gingiilor, facandu-le mai sanatoase.

Alimente cu fluor: toate alimentele care contin fluor ne sunt de folos in lupta cu placa bacteriana. In aceasta categorie intra, printre altele, apa imbogatita cu fluor, supele deshidratate, puiul, cerealele si fructele de mare. Fluorul intareste smaltul dintilor, rezultand mai putine carii.

Ceaiul verde: acesta contine polifenoli, compusi antioxidanti care previn placa dentara, scad riscul dezvoltarii cariilor dentare si a bolilor gingivale. De asemenea, ceaiul verde rezolva si problema respiratiei urat mirositoare.

Telina: este un aliment minune, produce multa saliva, neutralizand astfel bacteriile care duc la formarea cariilor. In plus, cand mestecam telina, gingiile sunt masate, iar dintii curatati. Astfel, ne mentinem o gura sanatoasa si curata.

Semintele de susan: Painea, combinata cu seminte de susan, ne ajuta, de asemenea, sa avem dinti sanatosi. In primul rand, ajuta la eliminarea placii dentare. Apoi, susanul fiind o sursa importanta de calciu, ne mentine sanatoase si oasele care sustin dintii si gingiile.

Carnea si produsele de origine animala: carnea de vita, pui, curcan, ouale contin fosfor. Calciul, vitamina D si fosforul creeaza sistemul nostru osos si ne mentin dintii puternici si sanatosi.

Guma de mestecat fara zahar:
si guma ajuta la producerea unei cantitati mai mari de saliva si devine folositoare si cand vine vorba de inlaturarea particulelor de mancare din cavitatea bucala.

Ulei organic: Este un remediu indian pentru imbunatatirea sanatatii orale, dar si a intregului organism. Procesul este simplu si inofensiv. Ce trebuie sa facem este sa luam o lingura de ulei pur, organic, si sa-l “plimbam” prin gura timp de 15-20 de minute. Ulterior, trebuie sa clatim bine gura cu apa si sa bem 2-3 pahare cu apa plata.
 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies