Liliana, femeia care a fost sechestrata in Turcia, este acum santajata de catre tatal copiilor ei!

Liliana, femeia care a fost sechestrata in Turcia, este acum santajata de catre tatal copiilor ei!
Data publicarii: 08 Decembrie 2009

Santaj si amenintari! Turcul care a tinut-o sechestrata timp de 16 ani, la Istanbul, o santajeaza acum pe Liliana cu proprii copii! Nu o mai lasa sa vorbeasca la telefon cu ei! „Povestirile adevarate” insa merg mai departe, in lupta acestei mame! Romanca  a fost sechestrata timp de 16 ani in Turcia, folosita ca "masina de facut copii", obligata sa aduca pe lume, prin cezariana, patru suflete!

Acum, turcul o santajeaza pe Liliana cu proprii copii, ramasi in casa in care a fost tinuta prizoniera. Mizeaza pe saracia ei, pe faptul ca nimeni nu e langa ea, nici macar sa ii dea o cana cu apa. Mizeaza pe faptul ca statul roman nu va ridica nici un deget pentru aceasta orfana!

A incercat sa o faca sa revina in inchisoarea in care a stat 16 ani, cand cu amenintari, cand cu promisiuni, a exploatat sentimentele de mama. Acum, a trecut la presiune in forta! Nu lasa copiiii sa-i mai raspunda la telefon!

Ultima oara a vorbit cu ei in urma cu aproape doua saptamani. Povestirile au ajutat-o. Pentru ca ... Liliana nu avea bani pentru convorbiri internationale. Astazi,o vom ajuta pe Liliana sa ia din nou legatura cu cei trei copilasi ai ei! Si ii vom cere turcului Bayram Balaban o confruntare directa!

„Povestirile adevarate” au reusit sa miste masinaria statului roman, in acest caz de sechestru de persoana fara precedent! Au reusit sa miste milioane de inimi. Nimic nu ne va opri sa luptam, alaturi de aceasta mama!

Am facut un efort de imaginatie, ne-am straduit sa luam in calcul faptul ca totusi si turcul are o inima. Ca omeneste nu se poate ca noptile in care a facut dragoste cu Liliana , noptile in care si-a conceput copiii cu ea, sa nu fi insemnat nimic. Ca poate, are sentimente pentru ea, ca, poate in felul lui ciudat, o iubeste.

Dar cum se poarta un barbat cand iubeste o femeie? Daca ar sti ca a ranit-o ca nu s-a facut inteles si din aceasta cauza ea a plecat. Nu i s-ar fi parut oare casa goala fara ea? Nu ar fi alergat dupa ea? Sa aiba o discutie fata in fata? Nu s-ar fi gindit ce maninca, unde pune capul, e oare in siguranta , daca e in pericol?

Ce poate opri un barbat care iubeste sa mearaga dupa femeia care inseamna daca nu totul , macar ceva pentru el. Bairam nu a facut nimic din toate acestea. A amenintat, a urlat, a santajat, a pus presiune pe Liliana. Sigur ca este lipsita de aparare. Cine sta linga ea? O sora saraca, la fel ca si ea? Cu ce putere sa o apere?

Ce stat o ocroteste pe Liliana? Statul roman. Va lupta statul roman pentru o orfana? Turcul a estimat ca nu. Cine sa lupte pentru Liliana? Nimeni. Aici, insa, s-a inselat. Noi sintem linga ea. Miile de inimi de femeie care au vibrat la povestea ei de un tragism incredibil.

Ne-am mai intrebat de ce in atitia ani, daca o iubea, nu i-a facut Bairam un pasaport si nu a dus-o macar o data, o singura data, sa-si vada locul in care a crescut, surorile, sa isi aline dorul? Turcul nu a avut mila. Cine duce un ciine din ograda tinut in lant in locurile in care a vazut lumina zilei.

Cui ii pasa daca ciinelui ii e dor sau nu de mama care l-a facut. De locul in care a vazut lumina zilei. Bairam nici macar nu a luat in calcul, nu i-a trecut prin cap ca liliana, masina de facut copii are o inima.Lui Bairam nu i-a pasat. Noua insa ne pasa.

Bairam spune ca o iubeste pe Liliana. Asa cum poate ca isi iubeste masina, cardul , casa, proprietatea. Cind ea nu i s-a mai supus, a trecut-o la pierderi. A anulat-o ca pe un card  pierdut. Oricum, nu mai continea mare lucru. Copii erau extrasi din contul Liliana, asa ca il putea declara fara nici o grija nul

In studioul emisiunii au fost invitati Liliana, Neny, deputatul Raluca Turcan, psihologul Mirela Zivari si avocatul Cristian Zamfirachi. Liliana crede ca Bayram nu ar fi un om rau, dar sotia sa il influenteaza negativ. Ea o uraste pe Liliana pentru ca nu se astepta ca Bayram sa-si mai ia o femeie, mai ales una mult mai tanara decat ea.

Bayram a intrat in direct cu cei din studio prin legatura telefonica, iar Neny a fost traducator. Liliana spune ca la telefon nu era Bayram, ci fratele acestuia, cu care nu doreste sa vorbeasca.

In cele din urma la telefon a venit si Bayram, care a spus ca era in trafic si nu poate vorbi. Legatura telefonica s-a intrerupt, iar Mirela Zivari a spus ca ar fi mai bine ca Bayram sa vorbeasca sau mai bien zis sa negocieze cu un barbat.

Bayram a revenit la telefon si a spus ca Liliana va putea vorbi si cu copiii ei la telefon peste o ora. Liliana ar vrea ca cei mici sa vina in tara de sarbatori, dar Bayram spune ca ea ar trebui sa se intoarca in Turcia.

Raluca Turcan spune ca se va adresa Institutiilor Statului, pentru ca acestea sa urmareasca acest caz si sa se faca demersurile legale. Avocatul Adrian Zamfirachi spune ca Raluca Turcan e singurul politician care s-a implicat in acest caz, dar, din pacate, autoritatile nu fac nimic sa o ajute pe Liliana.

Pe Liliana o asteapta inca o lupta extraordinar de grea. O lupta pe care nu o poate duce singura. Are nevoie de noi pentru a merge mai departe, are nevoie de noi pentru a putea duce pana la capat aceasta lupta. Imaginati-va ce simt acei copilasi, acei ingerasi, care adorm poate seara de seara cu lacrimi in ochi de dorul mamei lor.

Imaginati-va cum este, pentru o mama, sa nu isi poate strange in brate copilasii, fiintele carora le-a dat viata ... Orice ajutor, oricat de mic, orice gest, oricat de neinsemnat vi s-ar parea, poate insemna enorm

CONTURI
TITULAR CONT:  AURA BUDESCU
BANCA: BRD
SUCURSALA: ENERGIEI BACAU
RON: RO 34 BRDE 040 SV 405 915 60 400
EURO: RO 30 BRDE 040 SV 405 916 40 400


Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies